HTML

Gegii

Tapasztalatok informálisan...

Friss topikok

  • Gegii: @Píííííít: ejj de szép hangod van!:) Látom készülsz te is.:) (2010.02.11. 11:16) Az elmúlt pár napról
  • borosjano: Ez az! Neveld meg őket :D www.youtube.com/watch?v=kgotOB73NC0 :D (2010.02.05. 15:04) Folytatás

Linkblog

Archívum

Na megint itt vagyok. Nem volt kedvem eddig irogatni, most rámjött. Persze nincs is olyan létfontosságú dolog - bizonyosoktól eltekintve - amit le kéne írnom, hiszen mint már korábban is leírtam elég feleslegesnek érzem eztaz egészet. Viszont kétségtelen vannak új dolgok, amik fontosak lehetnek.

Jossal a második meetingen kiderült, hogy nem csak egyszerűen át akarják rántani egyik helyről a másikra az adatbázist, hanem az adatbázis szerkezetet is meg akarják változtatni. Ez már nem olyan egyszerű és ami a legfontosabb nem tudományos munka, bár persze mi annak fogjuk eladni, márha elkészül!:) Viszont az biztos hogy az ilyen konvertálásos cuccok mindig nagy szopók.

Voltam egy melegételes menzán. Képzeljétek láttam egy marhapörköltet! Tiszta csoda, normális kaja. Az utolsó adagot az orrom előtt vitték el...így maradt az ilyen tésztás mittomén milyen kaja. Legközelebb korábban megyek, hátha megint lesz normális kaja és akkor még jut is nekem!:)

Ezenkívül a szállásom házigazdája egy nő, aki középkorú (férje nincs) és üvölteti minden kurva reggel a komolyzenét. Én még ilyet nem láttam. Minden reggel és délelőtt, ahogy most is. Fel nem foghatom hogy a világon nincs olyan hogy fülhallgató? Nekem van egy majd lehet hogy odaadom neki és veszek egy másikat, mert ezt nem lehet kibírni. Ezenkívül a fűtést itt az emberek nem veszik komolyan. Este lekapcsolják, se a fürdőbe se a szobába nincs. De még az egyetemen sem volt tegnap. Úgyhogy ha erre jártok jól öltözzetek fel.

Ezt a napom kiveszem. Lenne dolgom de majd meglesz. Nem kell sietni, időnknél már csak eszünk van több. Egyébként tegnap találkoztam egy másik arccal, Vincentnek hívják. Fiatal, jófej srác. Elég sokáig beszéltem vele, de majd az első meeting jővő hétfő-kedd magasságában lesz. Ezenkívül találkoztam egy ERASMUSos csajjal is, aki szintén magyar, és szintén a Jos a konzulense. Térinformatikával foglalkozik, de amúgy otthon meg agráregyetemre jár. Rendes volt, kikérdeztem az ERASMUSrol, meg a magyarokról Leuvenben és mondta hogy az egyik egyetem egy egész épületet bérel csak magyaroknak és ez a csaj is ott lakik. Azt mondja - kis túlzással - minden nap party van, szóval elveszett lelkek, jöhettek ide partyzni. Nyugodtan helyet is cserélek akárkivel, szóljatok bátran!:) Tudom ilyenkor mindenki azt gondolja, hogymekkora lehetőség. Jah, mindenki így gondolja, csak konkrétan jönni nem akar senki...ne kamuzzatok!

Egy kicsit az egyetemről, szabályokról, PhD képzésről. Az egyetemen totálisan más szabályok vannak mint nálunk. A fent említett csaj mondta, hogy itt egy tárgyból csak egyszer vizsgázhatsz. Ha ezen elhúznak, akkor buktad a tárgyat, így jártál. Majd jövőre. "Egyébként is jövőre  minden könnyebb lesz". Ugye ezt is megmondtam már mikor:P

A másik dolog, hogy itt normális PhD kurzusok vannak, meghatározott időben stabilan. Voltam bent egy ilyenen. Nagyon jó volt, de ami a legdurvább, hogy nem tart tovább egy óránál. A legmodernabb kutatásokat ismertetik és az óra utolsó részében beszélgetnek a hallgatókkal brainstorming jelleggel. Olyan is volt hogy a prof előadásába két diát egy PhD hallgató írt. Interaktív jelleggel mennek itt az órák, és vezetik a PhD hallgatókat, ugyanakkor nem szabnak határt a hallgatók képzeletének. Nehéz ezt leírni, érezni kell egy ilyen közösséget. Nem kapkodnak bele minden témában, stabilan egyre fókuszálnak. Persze nekik könnyebb, mert már van "múltjuk", de én azért azt látom, hogy olyan egyetemeken, amelyeknek szintén van múltja, sem biztos hogy képesek ilyen előadásokat tartani és friss kutatási témákat ismertetni a fiatalokkal. Pontosabban ebben biztos vagyok, mert tapasztaltam (ezek a kamu PhD-k amiket említettem, a kérdőívesek, nagy kedvenceim). Úgyhogy a Valcsinak igaza volt abban, az embert megváltoztatja a külföld.

A mai napomat kivettem szabadnapnak. Tegnap az informatikai infrastruktúra felállításával kellett szórakoznom és már nagyon úntam. Meg nekem ez az erdészeti téma nem nagyon fekszik. Ezzel nem akarok megbántani senkit, de nekem ez a bizonyos paraméterek mellett 100 év múlva a talaj összetétele majd várhatóan ilyen lesz, ha ilyen fát ültetünk oda, ez nekem nem jön be. Nekem mindig van egy olyan érzésem, hogy az ilyen modelleket nem tudják ellenőrizni. Csak 100 év múlva. Akkor meg majd mi lesz? Tévedtünk, bocsi?!:) A csajtól kérdeztem, hogy erről mi a véleménye, hogy mi van akkor ha valami másik paramétert nem vettünk bele a modellbe és bukó lesz a dolog. Erre azt válaszolta, az egy másik PhD:)))) Mennyire igaza van... 

Függetlenül mindentől nagyon okos emberek vannak itt, intelligensek, szóval nem rosszat akartam írni róluk egyáltalán, csak azt mondom nekem ezek a dolgok nem jönnek be! De ettől még lehet jó a téma mások számára.

Holnap lesz egy meetingem Jossal, az egyik program már pörög, a másikat meg talán ma felrakom. Aztán ezt a konverziós dolgot le kéne zúznom a jövő héten. Akkor maradna egy hetem a papírmunkára, az utolsó hét meg elrohan és akkor már mehetek végre haza innen. Március 14.-n LORD koncert lesz a hangárba, ennek örömére aki ismer, tudja mit fogok cselekedni akkor!:)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gegii.blog.hu/api/trackback/id/tr711745242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Píííííít 2010.02.10. 23:45:07

"Ha bal lábbal ébred
megint egy új napom:
kerüli a fény arcomat,
mint egy szökött remény.
Bekerít minden,
és kisemmizve én,
keresem a szót,
semmi jót
nem küld most felém.

Kifutok a világból, lefutok a Földről,
engem semmi nem érdekel!" ;-)

Gegii 2010.02.11. 11:16:29

@Píííííít: ejj de szép hangod van!:) Látom készülsz te is.:)
süti beállítások módosítása